Wednesday, May 25, 2011

၀က္သားငွက္ေပ်ာဖူးခ်က္

စားၾကမယ္ေဟ႔ေကာင္းေကာင္း


ဒီတစ္ပတ္ေတာ့ ငွက္ေပ်ာဖူးအႏုကို ၀က္သားတံုးေလးေတြနဲ႔ေရာၿပီး စားၾကရေအာင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

၀က္သား၊ ငွက္ေပ်ာဖူး ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္သြန္နီ/ျဖဴ၊ ခ်င္း။
၀က္သားကုိ ေရေဆးၿပီး တံုးထားပါ။ ငွက္ေပ်ာဖူးရဲ႕ အႏုဆံုးအပိုင္းကို ယူၿပီးပါးပါးလွီးပါ။
ၾကက္သြန္ျဖဴကို ခ်င္းနဲ႔ေရာ ေထာင္းၿပီး ဆီပူပူမွာ ဆီသတ္ပါ။ ၿပီးရင္ ပါးပါးလွီးထားတဲ့
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးႏူးၿပီး ေၾကသြားၿပီဆိုရင္ ၀က္သားထည့္ပါ။
၀က္သားက်က္ လို႔ အခ်ဳိအငန္ အေနေတာ္ျဖစ္ၿပီဆိုရင္ လွီးထားတဲ့ ငွက္ေပ်ာဖူးနဲ႔ ေရ
အနည္းငယ္ထပ္ ထည့္ၿပီး ငါးမိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထား လိုက္မယ္ဆိုရင္ ၀က္သားေရာ ငွက္ ေပ်ာဖူးပါႏူးေနမွာပါ။

ဒီဟင္းခ်က္တဲ့အခါ တစ္ခုသတိ ထားရမွာက ငွက္ေပ်ာဖူးကို အိုးထဲ ထည့္ခါနီးမွ မလွီးပါနဲ႔။
ဒါဆိုရင္ေတာ့ အခ်ိန္ခဏေလးအတြင္းမွာ ႏူးမွာ မဟုတ္ဖူးေနာ္။ 

No comments: