Monday, May 30, 2011

တုန္ယန္းပီဇာ

ဒီတစ္ပတ္ေတာ့ ပီဇာႀကိဳက္သူေတြပုိၿပီးစြဲသြားမယ့္ တုန္ယန္းပီဇာ စားၾက ရေအာင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

ပီဇာ၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့၊ စပါးလင္၊ ေရွာက္ဘီလူးရြက္၊ င႐ုတ္သီးစိမ္း၊ ပတဲေကာ၊
င႐ုတ္သီးအနီ၊ မႈိ၊ ပုစြန္၊ ျပည္ႀကီးငါး၊ ငါး၊ ကဏန္း၊
အသားေခ်ာင္း၊ ခံုး၊ သၾကား၊ ပုစြန္ငံျပာရည္၊ သံပရာရည္၊ ခ်ိစ္၊ နံနံပင္။
င႐ုတ္သီးအနီ၊ မႈိ၊ ပုစြန္၊ ျပည္ႀကီးငါး၊ ငါး၊ ကဏန္း၊ အသားေခ်ာင္းနဲ႔ ခံုးေတြကို
ေရာၿပီးျပဳတ္ထားပါ။ တုန္ယန္းအႏွစ္ရလာေအာင္ စပါးလင္၊ ေရွာက္ဘီလူးရြက္၊ ပတဲေကာ၊ င႐ုတ္သီးစိမ္းေတြကို အမႈန္႔ႀကိတ္ပါ။ ရလာတဲ့အမႈန္႔ထဲကို ပုစြန္ငံျပာရည္၊ သံပရာရည္၊
သၾကားထည့္ၿပီး ဆီနည္းနည္းနဲ႔ အိုးေပၚမွာ အပူေပးပါ။ ပီဇာေပၚမွာ ခရမ္းခ်ဥ္ေဆာ့
ပါးပါးသုတ္ၿပီး တုန္ယန္းအႏွစ္သုတ္ပါ။ အေပၚက ခ်ိစ္ထပ္ျဖဴးပါ။ ခ်ိစ္ျဖဴးထားတဲ့ ပီဇာကိုအသားျပဳတ္ထဲထည့္ၿပီး ခ်ိစ္ထပ္ျဖဴးပါ။
ၿပီးရင္ေတာ့ အပူခ်ိန္ ၃၅၀ ဒီဂရီ ဖာရင္ဟိုက္ရွိတဲ့ မုန္႔ဖုတ္စက္ထဲမွာ ဆယ္မိနစ္ေလာက္ ထားလိုက္မယ္ဆိုရင္ေတာ့ အားလံုးအႀကိဳက္ ေတြ႕မယ့္ တုန္ယန္းပီဇာရပါၿပီ။

No comments: